In luna iunie 2009 a fost predat proiectul pentru consolidarea – restaurarea monumentului istoric. Biserica a fost ctitorită la sfârşitul sec. XVIII prin grija negustorului Hristea Belivacă şi a prietenului acestuia Mihai Socolescu, fiind pe lista monumentelor istorice.
Conceptul de consolidare folosit înlocuieşte stâlpii de beton armat turnaţi în şanţuri săpate în zidărie, cu tiranţi metalici montaţi în foraje executate în masa zidăriei. Forajele, în final, vor fi injectate cu mortar beton fluid. Tiranţii se vor executa atât vertical cât şi orizontal şi vor avea rol de sâmburi şi centuri pentru panourile de zidărie pe care le încorsetează. În acest mod, şpaleţii de zidărie întăriţi cu tiranţi, împreună cu ansamblul de grinzi de beton armat introduse la nivelul fundaţiilor şi cu sistemul de consolidare al bolţilor, formează o structură unitară capabilă să mărească gradul de asigurare seismică a edificiului.

Proiect Consolidre Biserica

Proiect Restaurare – Consolidare Biserica Sfantul Nicolae – Belivaca – Jud. Dolj, Mun. Craiova, str. Amaradia, Nr. 15-17